Beste tips voor roulette

Beste tips voor roulette

Het bekende spel roulette staat bekend als een van de meest toegankelijke kansspelen die er momenteel online te spelen zijn. Dit is natuurlijk heel goed nieuws. Het zorgt er namelijk voor dat de instapdrempel heel laag is.

Nu moet er wel eerlijk bij worden gezegd dat er juist bij dit spel een aantal valkuilen zijn voor beginnende spelers. Daarom is het in de praktijk heel erg belangrijk dat je deze valkuilen op tijd leert kennen.

Alleen hierdoor voorkom je dat je als beginner zijnde een valse start maakt. Ben je een beginnende speler en wil je het liefst meteen beginnen met een spelletje roulette, dan doe je er verstandig aan om eerst de tips in dit artikel te lezen.

Jezelf eerst even goed verdiepen in het roulettespel

Voor zowel roulette als ieder ander online casinospel geldt dat het heel verstandig is om jezelf eerst even goed in het spel te verdiepen. Zo ben je goed voorbereid voordat je besluit om het spel met echt geld te gaan spelen.

Er zijn een paar dingen die je goed in de gaten moet houden als je van plan bent om roulette te gaan spelen. Hierbij gaat het om deze punten:

  • Er wordt door de online goksite onderscheid gemaakt in de zogenaamde en plein bets en outside bets
  • Het roulettespel komt voor in een groot aantal verschillende varianten
  • Het is slim als je gebruik maakt van een aantal roulette strategieën

Om als beginnende roulettespeler meteen in het diepe te springen is beslist geen goed idee. Het is bij dit spel echt heel belangrijk om er een beetje kennis van te hebben vooraf. Dus mocht je van plan zijn om je geluk te gaan beproeven bij dit bekende spel dat is het wel zo handig als je de spelregels kent en in de mogelijkheden die roulette te bieden heeft.

Het is niet waar dat je bij roulette 50 % winstkans hebt

Er zijn mensen die denken dat je bij roulette door op de zogenaamde outside bets in te zetten kans maakt op een winstkans van wel 50 %. Dit is echter niet waar. Je zou denken dat het wel klopt omdat je bij een inzit op zwart of rood toch de helft kans zou maken. Dit klopt echter niet.

Wel is het zo dat bij roulette het speelveld uit een gelijk aantal zwarte en rode vakken bestaat. Toch zit hier nog een belangrijke maar aan. Er zit namelijk ook nog een integrale verliesbeurt aan vast. Dit is namelijk de groene 0.

Dit is dan ook precies de reden waarom je tijdens het spelen van dit spel dus ook bij een inzit op de outside bets jammer genoeg nooit kan rekenen op een mogelijkheid van een winstkans van 50 %.

Amerikaanse roulette kan je als beginnende speler beter vermijden

Het is zeker niet zo dat het spel Amerikaanse roulette niet leuk en interessant is. Het probleem is alleen dat deze vorm van roulette meer geschikt is voor de meer ervaren spelers. Dat is dan ook de reden dat je er als beginner beter niet aan kan beginnen.

Bij zowel de Franse als de Europese vorm van roulette speelt er een huisvoordeel van ongeveer 2,57 % mee. Dit is natuurlijk heel erg weinig. Het zorgt ervoor dat jij als speler altijd de mogelijkheid hebt om een leuk bedrag te winnen.

Ga je het speelveld van de Europese of Franse roulette vergelijken met dat van de Amerikaanse variant, dan zal je waarschijnlijk meteen een belangrijk verschil opvallen. Je kan bij Amerikaanse roulette namelijk nog een extra 0 terugvinden in het speelveld.

En juist deze extra 0 in dat veld kan zorgen voor een extra verliesbeurt. Daarom is het zo dat bij de Amerikaanse variant van roulette het huisvoordeel stijgt naar wel 5,26 %. Het hoeft natuurlijk geen nadere uitleg dat dit een ontzettend groot verschil is.

Daarom is het voor beginnende spelers zeker niet aan te raden om onvoorbereid Amerikaanse roulette te gaan spelen. Zeker als je de spelregels nog niet door en door kent is de kans op verlies bijna 100 %. Daarom kan je om te beginnen beter voor een andere variant kiezen.